Om oss

Nydalen Bryggeri & Spiseri serverer mat i ekte gastropub-ånd, og har et stort utvalg av drikke på menyen. Vi serverer øl fra vårt eget mikrobryggeri. I 2. etg finner du egen pub, med mulighet for å spille shuffleboard på ett av våre 4 bord. I tillegg finner du dart, brettspill og quiz. 

 

Hva er gastro-mat?

Vi betegner oss som en gastropub, men hva betyr egentlig det?
Gastronomi betyr læren om finere kokekunst. Ordene er satt sammen av gastros (mage) og nomos (lære), og betyr derfor i utgangspunktet læren om magen eller læren om å regulere magen. Kunsten ligger ikke bare i å lage maten, men også måten den blir servert på, og hva den serveres med. Gastropub er en term som først ble brukt i London i 1991, av gastropuben "The Eagle".

Begrepet ble benyttet fordi man ønsket seg et konsept som ikke bare serverte godt drikke, men som kombinerte dette med utsøkt mat. Pubmat som serveres på tradisjonsrike gastropuber er ofte inspirert av det britiske kjøkken. Der finner du retter som steak and ale pie, shepherd's pie, sunday roast, fish & chips og bangers & mash. I senere tid har man også lagt til internasjonale spesialiteter som hamburgere, chips, lasagne og chili con carne i betegnelsen.